jueves, 23 de junio de 2016

PERMISOS RETRIBUÏTS A LES ELECCIONS GENERALS DEL 26-J

PERMISOS RETRIBUÏTS A LES ELECCIONS GENERALS DEL 26-J

ELECCIONS 26J
Segons el publicat per la Generalitat de Catalunya, Ordre TSF / 130/2016 de 17 de maig de DOGC 7132 d'1 de juny de 2016, aquelles persones que treballin el proper 26 de juny, tindran dret a un permís retribuït per votar, la durada dependrà del temps que l'horari de votació coincideixi amb la seva jornada laboral.

A Catalunya, si treballes el 26-J i el teu horari coincideix menys de dues hores amb l'horari d'obertura de col·legis electorals, no tens dret a permís retribuït. Si el teu horari coincideix de dues a quatre hores, et correspondrà un permís retribuït de dues hores, i si coincideix en més de quatre hores, et correspondran quatre hores de permís retribuït.

S'ha de reduir proporcionalment la durada del permís esmentat a les persones treballadores que el dia de la votació facin una jornada inferior a l'habitual, legal o convinguda.

Tinc algun permís retribuït si sóc membre d'una mesa electoral?

En el cas de ser cridat per formar part d'una mesa electoral, sigui de president/a o vocal, tindràs dret a un permís retribuït de jornada completa durant el dia de la votació, sempre que aquest dia sigui laborable per al treballador o treballadora. A més, l'endemà, el treballador o treballadora tindrà un permís retribuït de 5 hores.

Si s'és nomenat suplent i no es necessita el servei, el treballador o treballadora haurà de tornar al seu lloc de treball. En cas de quedar-se al col·legi electoral per necessitat de la taula, li correspondrien els permisos esmentats anteriorment.

Si treballes de nit el 25 de juny, podràs sol·licitar canvi de torn.

No hay comentarios:

Publicar un comentario