miércoles, 29 de junio de 2016

ELS AFILIATS DE STS-USOC DECIDIRAN EN REFERÈNDUM SI SIGNEN EL CONVENI DE SEAT

ELS AFILIATS DE STS-USOC DECIDIRAN EN REFERÈNDUM SI SIGNEN EL CONVENI DE SEAT

STS-USOC
El dia 27 de juny es van reunir els consells de secció sindical per: primer, fer una valoració del procés de negociació així com del resultat final del XIX Conveni; i segon, establir les normes del referèndum en el qual la nostra afiliació ha de decidir si ens adherim a ell o no. Quant a la primera qüestió, vam valorar que es tracta d'un conveni més propi d'una situació de crisi en l'empresa que no d'un moment com l'actual, amb beneficis, nous models i perspectives de més producció. Creiem que sota les promeses de més diners (lletra E però als 30 anys, ofic. 2a però als 20, possibilitat de 1.300 euros com aquells 500 del conveni passat que encara estem esperant), en realitat, s'amaga una altra congelació salarial (0,25% quan el AENC parla del 1,5% amb impossibilitat de consolidar en taules la majoria de les pujades) però, aquest cop, acompanyada amb un augment de la flexibilitat (vacances, quart torn ...).
Totes dues coses molt interessants per a l'empresa però potser no tant per a la plantilla si ens hem de creure allò que tan bé funciona a Alemanya que quan les coses van malament cal estrènyer-se el cinturó i recuperar quan vagin bé. Creiem sincerament que podíem haver aconseguit un millor conveni donada la situació actual però que per a això hagués estat clau una unitat sindical que altres mai van voler que es donés.
En relació amb la decisió que ha de prendre STS-USOC sobre adherir-se o no al conveni:
 1. STS-USOC vam néixer sota un lema: "Construeix el teu propi sindicat", que suposava en si mateix una crida a la participació, per tant, la decisió d'adherir-o no al conveni ha de ser fruit d'aquesta participació mitjançant un referèndum entre els nostres afiliats perquè, insistim, nosaltres només som els seus representants.
 2. Entenem que la nostra tasca com a direcció no consisteix en dir-li a cap afiliat si ha de votar Sí o No, sinó facilitar el màxim d'informació possible (per aquest motiu esperéssim al text concret i fugir dels “dimes i diretes” dels dies anteriors) per que cada un es formi la seva opinió i puguem valorar al costat dels nostres companys, no si el conveni tira endavant amb la nostra signatura o sense (és evident que sí) sinó sobre quin és el posicionament que hem de tenir STS-USOC davant d'aquest conveni i, per tant, de quina manera hem de enfocar el nostre treball.
 3. L'executiva de STS-USOC aprovarà la normativa i calendari per procedir a la votació amb la màxima transparència a partir del 6 de juliol.
4. En el STS-USOC els afiliats van a demostrar el que significa organitzar un referèndum transparent, participatiu i coneixent bé el text que es vota.

No hay comentarios:

Publicar un comentario