sábado, 18 de junio de 2016

ACTE DE SABADELL DE CELEBRACIÓ DELS 50 ANYS DE LA USOC

ACTE DE SABADELL DE CELEBRACIÓ DELS 50 ANYS DE LA USOC

50 ANIVERSARI
Al Casal Pere Quart de la ciutat de Sabadell, s'ha celebrat el dia 16 de juny un acte de commemoració dels 50 anys de la constitució de la USOC, en una de les comarques com el Vallès Occidental en la qual el sindicat des de l'inici ha tingut una important implantació i que des de la clandestinitat va contribuir a la lluita per la llibertat i la democràcia.
Per aquest motiu la direcció nacional de la USOC ha decidit realitzar aquest acte com a reconeixement d'aquesta sacrificada i meritòria tasca de la construcció del sindicat a la comarca del Vallès Occidental.
Ha obert l'acte Vicente Martínez secretari comarcal de la USOC de la Unió Territorial del Vallès Occidental que ha agraït la presència dels assistents en aquesta commemoració dels 50 anys del sindicalisme.
L'acte l'ha moderat Pere Forga secretari general de la Federació d'Ensenyament de USOC, que ha valorat la història de la USOC i la contribució del sindicat al desenvolupament d'un sindicalisme independent i ha saludat els assistents en representació de l'Ajuntament de Sabadell la tinent d'alcalde Marisol Martínez que ha glossat el treball en defensa dels drets dels treballadors que ha fet el sindicalisme de USOC en aquests 50 anys i com ha contribuït en la defensa de la democràcia.
S'ha projectat un vídeo on s'expliquen els 50 anys d'història en imatges i els objectius de futur del sindicat.
Ha intervingut Ignasi de Gispert que ha valorat l'aportació dels serveis jurídics de la USOC, que ha contribuït de forma important en la defensa dels drets dels treballadors i ha acompanyat a l'acció sindical des de fa més de 50 anys.
En l'acte han intervingut diversos dirigents històrics com Santiago Campillo, Jaume Campàs i Alvaro Garcia que han explicat la seva experiència personal i col·lectiva com a dirigents de la USOC en el tèxtil i en l'ensenyament a la comarca del Vallès Occidental.
Ha saludat amb un vídeo Manuel Zaguirre que com a dirigent històric, que va ser secretari general de la USOC i de la USO ha destacat la importància de ser fidels a uns ideals i la contribució d'un sindicalisme independent.
Ha tancat l'acte la secretària general de la USOC Maria Recuero que ha agraït la feina dels veterans militants per construir el sindicat i valorat el paper del sindicat en el desenvolupament d'un sindicalisme independent i la necessitat de seguir treballant per fer de la USOC un sindicat més determinant i fort a Catalunya per seguir defensant els drets dels treballadors i treballadores.

No hay comentarios:

Publicar un comentario