martes, 12 de mayo de 2015

VALORACIÓ ATUR REGISTRAT AL MES D'ABRIL



Més ocupació precària en el millor mes d'abril

Catalunya al mes d'abril va tancar amb 18.681 persones menys inscrites a les Oficines de Treball que tenen un atur registrat que afecta 552.974 persones, i amb 32.323 afiliats més a la Seguretat Social, el que fa superar els 3 milions d'afiliats. Es tracta, per tant, d'un dels millors dades registrades al mes d'abril, però, però, el mercat laboral continua patint de manca de qualitat i estabilitat.
 De tota manera, assenyala Maria Recuero secretària general d'USOC "Si bé és cert que han augmentat els afiliats a la Seguretat Social, aquest augment es sustenta en petites jornades i treballs temporals, el que no comporta un major ingrés a la caixa de la SS .
 El major descens de l'atur s'ha registrat en el sector serveis, amb nous llocs de treball, la major part d'ells contractes temporals, com a reflex del moment estacional marcat per la Setmana Santa. I encara que el nombre de contractes ha augmentat els de caràcter indefinit, que representen el 13% del total de contractes.
 Un cop més, les xifres ens revelen la realitat de l'ocupació a Catalunya: la temporalitat i la precarietat, on els contractes temporals suposen el  87% de les contractacions que es realitzen, i les jornades parcials protagonitzen al voltant del 50% dels contractes. Sense salaris dignes i ocupació estable, no podem parlar de recuperació de l'economia per a les persones.
 Des d’USOC destaquem que continua la preocupant caiguda de les prestacions per desocupació, la cobertura al març es va situar en el 55,3%, el que suposa  4 dècimes de retrocés respecte al mes anterior i un 6,1% de descens en la cobertura respecte a l'any anterior. "Si aquesta tendència a la baixa en el sistema de prestacions per desocupació continua, se seguirà empobrint encara més a la població més perjudicada per la crisi econòmica, sense que se li ofereixi una alternativa real" indica Maria Recuero, per això cal implementar mesures que reforcin la protecció social als aturats de llarga durada.

No hay comentarios:

Publicar un comentario