jueves, 1 de junio de 2017

USOC dóna suport als treballadors acomiadats de Dinat en defensa dels drets sindicals i els llocs de treball.

USOC dóna suport als treballadors acomiadats de Dinat en defensa dels drets sindicals i els llocs de treball.


El dia d’avui s’ha realitzat una concentració dels 10 treballadors acomiadats de DINAT, que ha comptat amb el suport de delegats de la USOC de diferents empreses de la zona.
El conflicte arrenca quan es presenta la candidatura de USOC per a la realització de les eleccions sindicals i l’empresa procedeix a acomiadar els candidats que encapçalen la candidatura i amenaçar als altres candidats perquè s’esborrin de la candidatura.
Com que aquestes pressions no aconsegueixen el seu efecte l’empresa segueix amenaçant però el procés electoral segueix cap endavant i es votarà el dia 1 de juny amb una part dels candidats acomiadats.
Entenem que aquests acomiadaments són nuls, ja que s’ha acomiadat pel fet de presentar-se com a candidats i aquesta actuació de l’empresa respon al fet de les males condicions de treball als quals se sotmet als treballadors discapacitats del centre, amb uns baixos salaris, sense un horari laboral i sense que les instal·lacions tinguin les mesures adequades de seguretat i prevenció.
Per part del sindicat USOC es dóna suport als companys i companyes acomiadats, fins a aconseguir el seu reingrés, i es donarà suport al treball del comitè d’empresa per a millorar les condicions vexatòries i penoses de treball que estan exposats el col·lectiu de 103 treballadors.
Tot i mantenir una reunió entre la secretària general d’USOC Maria Recuero i Vicente Martinez responsable del Vallès Occidental amb la directora de RRHH Luisa Gámez Escabia, l’empresa manté inflexible la seva decisió de mantenir els acomiadaments, amb la qual cosa el conflicte segueix obert, fins a una sentència judicial o actuació de l’autoritat laboral ho resolgui.
USOC condemna l’actuació repressiva de l’empresa que vulnera els més elementals drets laborals i és un greu atemptat contra la llibertat sindical, possiblement amb aquesta actuació l’empresa pretén ocultar les greus deficiències en el respecte als drets laborals i en les condicions d’explotació existents a un col·lectiu especialment vulnerable que hauria de gaudir de la màxima protecció que és el de les persones discapacitades.

No hay comentarios:

Publicar un comentario