jueves, 26 de mayo de 2016

QUATRE MESOS EN NEGATIU DE L'IPC QUE NO DONEN RESPIR A LA CIUTADANIA

QUATRE MESOS EN NEGATIU DE L'IPC QUE NO DONEN RESPIR A LA CIUTADANIA

L'Índex de Preus de Consum acumula quatre mesos en negatiu, situant-se en el -1,1, a Catalunya el -0,8%. La inflació subjacent i la variació mensual de l'IPC arriben al 0,7%, conseqüència de l'alça dels preus de vestit i calçat, i en el de transport, per la pujada del preu de carburants.

Des de la USOC considerem que tot i registrar taxes negatives des de fa quatre mesos, aquestes no donen respir a la ciutadania ni a l'economia familiar que és la que reactiva el consum. L'alimentació va pujar a l'abril tres dècimes fins al 2%. La roba i el calçat ho va fer en un 11,7% i un 8,2%, respectivament. Els carburants van pujar un 2%.

"Aquestes pujades constants en productes bàsics deixen amb escàs efecte la minvada variació salarial pactada en els primers quatre mesos de 2016, del 0,72% en els convenis d'empresa i de l'1,13% en els d'àmbit superior. L'economia necessita una recuperació real dels salaris, especialment castigats durant la crisi", defensa Maria Recuero secretària general de la Unió Sindical Obrera de Catalunya.

Per als treballadors i treballadores s'evidencia el fracàs del AENC signat per les patronals i els sindicats UGT i CCOO i es manifesta, mes a mes, la cara més perniciosa de la Reforma Laboral. Si a aquesta situació de paràlisi i precarietat salarial se sumen els 213.895 de desocupats a Catalunya que no reben cap prestació, les taxes negatives dels preus queden gairebé sense efecte per a l'economia. Un pla d'ocupació de qualitat i la revalorització del poder adquisitiu de treballadors i pensionistes es fa cada vegada més necessari.

No hay comentarios:

Publicar un comentario