viernes, 13 de marzo de 2015

Mondi Group anuncia el tancament de la seva planta a Polinyà (Barcelona

NOTICIES
USOC DENÚNCIA EL TANCAMENT DE MONDI I ES SOLIDARITZA AMB ELS TREBALLADORS

Mondi Group anuncia el tancament de la seva planta a Polinyà (Barcelona)

La filial espanyola d'embalatge flexible cessarà la seva activitat industrial de manera imminent i deixarà al carrer a 109 famílies.

Mondi Group multinacional fabricant de productes derivats de paper i embalatge flexible, ha anunciat el tancament de la planta situada a Polinyà (Barcelona) de la divisió d'embalatges flexibles, deixant a l'atur a 109 treballadors.
Dilluns dia 23 de febrer, la direcció general de Mondi Packaging Ibèrica anunciava al Comitè d'Empresa la seva intenció de cessar totes les seves activitats fabrils a la planta barcelonina, a causa de la manca de confiança dels inversors.
L'empresa, en plena capacitat productiva cessarà les seves activitats al terme del termini de negociació marcat per la llei (30 dies naturals, a finals de març) i deixarà sense feina a la totalitat dels 109 treballadors de la planta del Vallès Occidental.
El grup, amb més de 26.000 treballadors a nivell mundial, va adquirir el 2012 el 93,4% de l'accionariat del grup industrial Nordenia International AG a Oaktree Capital, amb la intenció de expandir-se en el món de l'embalatge flexible. El grup va anunciar un benefici operatiu subjacent d '€ 699 milions el 2013.
El tancament de la planta ve derivat per una nefasta gestió en els últims anys, ja que l'any 2014 l'empresa sobrepassava la seva capacitat productiva, subcontractant fins i tot la fabricació a empreses del sector.
Tot i la saturació productiva i l'acord pactat amb els treballadors d'una reducció salarialdel 6,6% (equivalent a una paga) i l'acomiadament pactat de 14 treballadors, les mesures preses per l'antiga directiva formada per elalemán Frank Stern (director general) i Antonio Ogalla (director financer), van abocar a l'empresa a la situació actual, derivant tota la producció a les plantes d'Europa de l'est, algunes de molt recent adquisició, amb la 'basta' explicació que aquestes plantes estan infrautilitzades.
Després d'acomiadar amb indemnitzacions milionàries a l'antiga directiva de la planta de Polinyà a finals del passat any 2014, l'actual director general, l'austríac Ronald Pfeifer, anunciava la notícia del tancament als representants dels treballadors després del beneplàcit de l'administració general de la divisió a Viena.
L'empresa, en plena capacitat productiva durant els primers mesos de l'any 2015, cessarà les seves activitats al terme del termini de negociació marcat per la llei (30 dies naturals que finalitzen el 31 de març) i deixarà sense feina a la totalitat dels 109trabajadores de la planta del Vallès Occidental.
Aquest tancament a Barcelona s'uneix a què el grup multinacional va realitzar el 2008 per la seva planta de Cogullada (Saragossa) i els més recents en les plantes de la seva divisió de paper de Anzola dell 'Emilia (Itàlia) i de Lohja (Finlàndia) programada per el 30 de juliol d'enguany, segons dades del portal aspapel.es.






12/03/2015
<<Tornar

No hay comentarios:

Publicar un comentario